Financieel

Het is voor organisaties van groot belang om financieel gezond te zijn én te blijven. Arbodienstverlening kan hierin een belangrijke rol spelen voor elke organisatie, mede gezien de hoge kostenpost die verzuim en arbeidsongeschiktheid met zich mee kan brengen. Er zijn diverse mogelijkheden om kosten te besparen op verzuim en arbeids­ongeschiktheid, waarbij voorkomen de beste besparing is.

Mogelijkheden

Om financieel gezond te blijven raden wij aan om de volgende mogelijkheden te onderzoeken:

Preventie

Een belangrijk aspect van financieel management met betrekking tot arbodienstverlening is preventie. Door te investeren in preventieve maatregelen, zoals gezondheidsprogramma’s, ergonomische aanpassingen en veiligheidstrainingen, kan een organisatie de kans op arbeidsgerelateerde gezondheidsproblemen verminderen en dus kosten besparen op het gebied van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

 

Kostenbesparing

Ziekteverzuim kan een aanzienlijke financiële belasting vormen voor organisaties. Naast directe kosten, zoals salarisdoorbetaling tijdens ziekte en kosten voor vervanging van de zieke werknemer, bevat het tevens indirecte kosten. Denk hierbij aan verminderde productiviteit en reputatieschade. 

Verzuimbegeleiding

Als arbodiensten spelen wij een essentiële rol bij het beheersen van ziekteverzuim en het bevorderen van de gezondheid en veiligheid op de werkplek. Wij bieden hiervoor diverse diensten aan, waaronder medische consulten, gezondheidsprogramma’s, arbeidsomstandighedenadvies en begeleiding bij re-integratie van zieke werknemers.

 

Subsidies

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar met betrekking tot arbeidsongeschiktheid, waaronder premiekortingen voor de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), het Lage-Inkomensvoordeel (LIV), en de no-riskpolis. Deze subsidies stimuleren werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen en bieden financiële ondersteuning bij het doorbetalen van loon bij ziekte. Daarnaast zijn er subsidies voor werkgevers die investeren in preventie en re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers, zoals de Subsidieregeling Preventieprogramma’s en de ESF-subsidies.

Informatie, blogs en downloads

Meer informatie en handige tools

Vind antwoord op veelgestelde vragen en de meest actuele informatie over preventie in onderstaande blogs en overige handige artikelen.

  • Quickscan WhK Beschikking
    Onze speciale website premiewhk.nl bevat alle informatie die je nodig hebt om de beschikking Werkhervattingskas te begrijpen en om er mee aan de slag te gaan. Wij controleren je beschikking en helpen je te besparen op de premie Werkhervattingkas. De quickscan:
    • is binnen enkele minuten aan te vragen.
    • je ontvangt binnen 2 werkdagen een terugkoppeling.
    • Controle door specialist die bekend is met alle uitzonderingen, regels en mogelijkheden.
    • Duidelijk stappenplan wat je vervolgens kunt doen (bijv. bezwaar maken).
  • Nederland zonder geldproblemen
    Nibud stelt diverse tools, e-learnings, workshops en coaches beschiklbaar voor de werkgevers om werknemers te helpen bij schulden.
  • Personeel en subsidies
    Bekijk de overzicht subsidie mogelijkheden en vergoedingen van de overheid op deze overzichtelijke pagina over personeel.

Heb je nog vragen?

Neem bij vragen over de financiën van je organisatie gerust contact met ons op.